As part of a larger interdisciplinary research project, a participatory design process was implemented with the community at Keat Hong. In the first phase of the project, we used both ‘light’ and ‘deep’ engagement methods, from interviews and field observations, to walking conversations and pop-ups. Each method was designed to allow us to better understand how the residents relate to nature, by breaking down and making accessible key concepts within the academic team’s landscape design framework.

In the second phase of the project, we organised a series of co-creation workshops for the residents, led by three teams of landscape design professionals from Seoul, Taipei and Singapore. The consultants will then incorporate the participants’ inputs from these workshops, as well as findings from the earlier phase, in developing landscape design plans for the hypothetical Tengah Forest HDB estate.

A project with the Department of Architecture, National University of Singapore, as part of the research project ‘Biophilic Towns: A Framework for Landscapes to Enhance the Environment of High-Density Towns’.